Can't load lump 53, allocation of 17411653 bytes failed!!!

#1

Was playing the game and then it crashed and displayed that box - what does it mean?

Faulting application name: hl2.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x470c11ae
Faulting module name: materialsystem.dll, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x4b674cfa
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00014c4a
Faulting process id: 0x1e44
Faulting application start time: 0x01cd9469d4186498
Faulting application path: e:\games\steamm\steamapps*_\source sdk base 2007\hl2.exe
Faulting module path: e:\games\steamm\steamapps*
_****\source sdk base 2007\bin\materialsystem.dll
Report Id: 25f34ee5-005d-11e2-9d93-002522c2f0e9

0 Likes

#2

I see this is an HDR issue (lump 53). Will turn if off and see if that works. If it helps it was on the section just after loading when you are on the freight transporter just after launching the missile.

0 Likes

#3


Just couldn’t resist!

0 Likes

#4

I ran into the same error after being killed by the helicopter on the dam.

0 Likes

#5

I had the game crash with the same error message after being killed by the helicopter on the dam. It read “Can’t load lump 29, …” and had a different number of bytes.

0 Likes

#6

It’s weird:
I had the same issue in another source Mod:
nmrih.

0 Likes

#7

Ok, it happended in BM too…
I have an NVIDIA driver 306.7 (it’s up to date)
here’s the mdmp file:
hl2_4104_crash_2012_10_23T10_22_57C0.mdmp (95.3 KB)

0 Likes

#8

Hello, I have this error “lump 53” often, it’s always happening when I load many times a quick save (when I lose too much HP, for example). It looks like a memory leak, but I’m not sure. It doesn’t corrupt the save hopefully :slight_smile:

0 Likes

#9

I just had this issue as well, I just got down the damn and was about to head in to the pipes and it crashed.

I’m assuming it’s a memory leak to do with saves as well as it was probably saving at that point.

0 Likes

#10

What are each of you using as your O/S and video card?

0 Likes

#11

it always crashes when you go under the dam, it did it on my first playthrough and even during a live stream of a developer speed-run of Black Mesa (or it didn’t crash but the dev said it usually does)

0 Likes

#12

Windows 7 64-bit with two GTX 670s in SLI.

8GB of DDR3 and an i7 870 as well if that helps.

0 Likes

#13

Steam has had this issue for a while https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5724-WAGJ-0918

I’ve seen reports of changing the texture details to ‘high’ instead of ‘very high’ having solved the problem.

0 Likes

#14

I also have this issue, three or four times by now, and last when killed by the copter on the dam (underwater).
Looks like memory leak to me… (happens after many quicksave/quickloads)

Win 7 sp1 x86, 2gb ddr2, intel q6600 quad-core, MB MSI P45 Neo2, GeForce 8800GT.

0 Likes

#15

[align=center][/align]

0 Likes